LEAN

Projektek során LEAN módszertant szem előtt tartva dolgozom, de vajon mit is jelent ez a gyakorlatban?

LEAN szemlélet a projektmenedzsmentben

Subtitle for This Block

Az öt Lean alapelv

Ezek az elvek már egy ideje léteznek, de 1997-ben kodifikálta őket a Lean Enterprises Institute (LEI).


Érték: Az értéket az ügyfél, vagy az érdekelt felek határozzák meg. Az érték lehet a termék minősége, az időszükséglet vagy az ára – bár leginkább mindegyik számít. Tudnunk kell, hogy mik a követelményeknek és az elvárások a munka során.

Folyamatos Áramlás: Nem szabad olyan pontoknak lennie, amelyek akadályokat teremtenek vagy megszakítják a munkafolyamatot. Az LEI szerint „Azt kell elérni, hogy az értékáram lépései, feladatai szoros sorrendben következzenek egymás után, így a termék vagy szolgáltatás folyamatosan haladhat az ügyfél felé.” Gyakran szükség van kereszt-funkcionális csapatokra, ami nagyobb termelékenységet eredményez.

Tökéletesség: A végső lépés a tökéletesítés az egész vállalkozásra történő kiterjesztése. A Lean a folyamatos fejlődésről szól. Ezért mindenkinek a vállalkozásban mindig törekednie kell arra, hogy magát és a résztvevő folyamatokat jobbá tegye. Gyakran több próbálkozásra van szükség az érték megteremtéséhez, és valóban csökkenteni a pazarlást.

Értékáram: Amint meghatároztuk az értéket, itt az ideje, hogy leképezzünk minden lépést és folyamatot a gyártási ciklusban. Az ezekből az lépésekből álló sorozatot értékáramnak nevezzük a lean projektmenedzsmentben. Azonosítsuk az összes tevékenységet, feladatot, amelynek meg kell történnie a projekten belül, beleértve a tervezést, beszerzést, termelést, HR-t, adminisztrációt és még sok mást. Hasznos lehet ezt az értékáramot egy oldalon ábrázolni, hogy szemléltessük az erőforrások áramlását.

Húzóelv: Ez akkor történik, amikor az ügyfél vagy érdekelt fél „kéri,igényli,várja” a terméket vagy szolgáltatást szükség szerint. Más szóval, az előző lépéseket esetlegesen javítva/ korrigálva gyorsabb előállításhoz/ kivitelezéshez vezetnek. A húzórendszer előnye, hogy nincs raktározás vagy készletezés. Ez pénzt takarít meg a vállalkozásnak, amelyet aztán visszaforgathatnak ügyfeleiknek.

Mik a Lean projektmenedzsment előnyei ?

Amikor a Toyota Termelési Rendszert (TPS) először vezették be, lehetővé tette a autógyárak számára, hogy javítsanak az ügyfeleik számára nyújtott értéken, minőségen. A bizonyíték a megvalósításban rejlett; a (akkor még) kis autógyártó a világ egyik legnagyobb autógyártójává vált. Habár a LEAN gyártás kifejezés csak a 90-es években jelent meg, a LEAN projektmenedzsment előnyei már akkor is nyilvánvalóak voltak.

  1. Az előállítási folyamatok jobb átláthatósága
  2. Átfogóbb ellenőrzés, jobb döntéshozatal és a csapatok megerősítése
  3. Növeli a termelékenységet és a morált
  4. Alternatív megoldásokat kínál a termékek előállítására
  5. Gyorsabb projektek, kevesebb probléma
  6. Növeli a profitot, mivel több érték kerül hozzáadásra és a pazarlás csökken
  7. Növekvő ügyfélelégedettség

A Lean projektmenedzsment előnyei

  • Nagyobb hatékonyság: A Lean elvek alkalmazása általában hatékonyabbá teszi a folyamatokat és csökkenti a felesleges időt és erőforrásokat.
  • Jobb minőség: Az elvárások pontosabb megértése és az értékfókusz eredményeként a termékek és szolgáltatások általában magasabb minőségűek lehetnek.
  • Rugalmasabb reagálás: A Lean módszerek segítenek a változó igényekhez való gyorsabb alkalmazkodásban, így rugalmasabbá teszik a projektkezelést.
  • Költségmegtakarítás: A felesleges kiadások és pazarlások csökkentése révén a Lean projektmenedzsment általában költségmegtakarításokat eredményez.
  • Gyorsabb projekt teljesítés: Az értékáramlás folyamatának javítása általában gyorsabb projektek teljesítését eredményezi, mivel a felesleges lépések és akadályok megszüntetésre kerülnek.
  • Nagyobb ügyfélelégedettség: Az értékorientált megközelítés és a jobb minőségű termékek révén a Lean projektmenedzsment általában magasabb ügyfélelégedettséget eredményez.
  • Csapatmunka fejlesztése: A Lean projektmenedzsment általában erősíti a csapatmunkát és a kereszt-funkcionális együttműködést, ami hosszú távon javítja a teljesítményt és a munkahelyi hangulatot.
  • Folyamatos fejlődés: A Lean filozófia részeként a folyamatos fejlődésre ösztönzi a vállalatot és a csapatokat, ami hosszú távon fenntartható teljesítményt biztosít.

A Project Management Institute (PMI) szerint a „lean” egy „minőségjavítási és menedzsment-filozófia, ahol a minőség, a termelési idő és a költség javítása a feleslegek megszüntetésével történik.